Audrey Tjong A Sie is de advocaat van Yvanna Hilton.International Surinam 

Onderzoek betreffende de aangifte van Yvanna Hilton op een dwaalspoor?

Mr. Audrey Tjong A Sie is geschrokken van de gang van zaken betreffende het onderzoek omtrent een doodsbedreiging gericht aan haar client, Yvanna Hilton. Zij heeft daarom een brief gestuurd naar de Procureur Generaal bij het Hof van Justitie in Suriname.

Afgelopen week brachten wij beelden uit van een deel van ons interview met de Surinaamse Minister van Justitie Jennifer van Dijk-Silos. Tijdens het interview lieten wij minister van Dijk-Silos een screenshot zien van een doodsbedreiging die zou zijn gericht aan Yvanna Hilton. Het leek alsof deze bedreiging was geplaatst door agent M.K. via haar Facebook account. Nadat wij er door volgers op gewezen waren, zagen wij dat de profielfoto die bij de bedreiging stond niet overeenkwam met de foto die agent M.K. op haar Facebookprofiel had staan. Wij besloten vervolgens om onze eerste bericht in te trekken, waarin wij de volledige naam van agent M.K. hadden vermeld en die van een tweede agent. De tweede agent die wij bij naam hadden genoemd, wordt er van verdacht dat hij de ID van Yvanna op Internet heeft verspreid.

Yvanna Hilton
Yvanna Hilton ontving een doodsbedreiging op haar Facebook wall. De naam van de afzender kwam overeen met die van agent M.K. Maar wij (via onze volgers) hebben ontdekt dat de profielfoto bij de bedreiging niet overeenkomt met de profielfoto van agent M.K.

Op dit moment word er via Onderzoek Politie Zaken (OPZ) onderzocht wie de doodsbedreiging heeft geplaatst en welke agent(-en) Yvanna’s ID op Internet hebben verspreid. Omdat Yvanna en agent M.K. aangifte hebben gedaan tegen elkaar, worden zij beide als verdachte gezien en dus allebei onderzocht. Yvanna werkt mee aan dit onderzoek, zij geeft aan dat zij niks te verbergen heeft. Waar zij zich wel zorgen over maakt is dat de onderzoekers iets in haar laptop of telefoon kunnen plaatsen en een bericht kunnen uitbrengen waarin zij in diskrediet wordt gebracht. Yvanna zegt dat deze wantrouw is ontstaan nadat zij afgelopen maandag met getuigen naar het bureau kwam om verklaringen af te leggen betreffende de doodsbedreiging.

ID online verspreid

Tijdens het doen van aangifte tegen agent M.K. op 12 februari werd Yvanna gevraagd of iemand anders de bedreiging had gezien. “Ik legde uit aan de agent dat mijn vrienden tegen mij zeiden om naar mijn wall te gaan kijken. Zij hadden de bedreiging als eerst gezien,” zegt Yvanna. Nadat Yvanna’s aangifte was opgenomen werd er afgesproken dat zij de volgende dag met de getuigen zou terug komen voor verhoor. Om het terrein van het politiebureau op te mogen, die maandag, moesten Yvanna en de getuigen hun ID’s afgeven bij de poortwacht. “Nog geen 20 minuten later ontving ik een bericht dat mijn ID op Internet stond. Er zijn ongeveer zeven tot acht verschillende versies van mijn ID op Facebook geplaatst. Bij sommige versies hebben zij mijn foto veranderd zodat ik er lelijk uit zie en mijn geboortedatum aangepast,” zegt Yvanna.

Yvanna Hilton's ID werdt afglopen week op Facebook geplaatst.
Tijdens een bezoek aan het politiebureau ontving Yvanna een bericht dat haar ID op Facebook was geupload. Zij denkt dat de uploader een agent is die haar ID in ontvangst nam afgelopen maandag. De zaak wordt nu onderzocht door OPZ.

‘Het onderzoek is beland op een dwaalspoor’

Afgelopen woensdag zegt Yvanna te zijn gebeld door een inspecteur van OPZ. Er werd haar gevraagd om donderdag langs te komen. Yvanna geeft aan dat de agent zei dat zij nog vragen hadden in verband met de bedreiging die zij zou hebben ontvangen. In een artikel van De Ware Tijd staat dat Yvanna op donderdag werd “opgeroepen door de politie omdat de aangifte niet bleek te kloppen en zij de bedreiging waarschijnlijk zelf in elkaar zou hebben gezet.”. Yvanna geeft aan dat deze informatie niet klopt en heeft dit ook uitgelegd tijdens een interview met Double7FM.

Eenmaal op het bureau werd aan Yvanna verteld dat er ook aangifte tegen haar was gedaan door agent M.K. voor hacking en smaad. Tijdens dit gesprek heeft Yvanna een aanhoudingsbrief ontvangen en die ondertekend. De inspecteur vroeg haar om haar telefoon en computer. Haar telefoon had zij bij zich, zij kreeg hierna toestemming om haar laptop thuis op te halen. “Ik werd merendeels gedwongen. De agent zei dat als ik het niet ging halen, zij zelf naar mijn huis gingen om het te halen. Ik wilde dat niet en had ook niks te verbergen. Ik ben de laptop gaan halen en ben gelijk teruggekomen,” zegt Yvanna.

Na het overhandigen van haar telefoon en laptop mocht Yvanna na ongeveer 6 uur op het bureau doorgebracht te hebben naar huis.  Hierna heeft de politie een kopie van de data op haar telefoon gemaakt. Yvanna heeft haar telefoon daarna terug gekregen. Haar laptop heeft zij achter moeten laten. Agenten zouden tegen haar hebben gezegd dat agent M.K. ook eigendom heeft moeten afstaan, zodat de politie het kon onderzoeken.

Hier kunt u een reactie terug kijken van Yvanna’s advocaat, Mr. Audrey Tjong A Sie.

Related posts

Leave a Comment